Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Εύκολη και γρήγορη μπουγάτσα



Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
50-60 γρ μαργαρίνη
ζάχαρη άχνη
κανέλα

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη μαργαρίνη και βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι (εγώ χρησιμοποίησα ένα στρόγγυλο διαμέτρου 28 εκατοστών). Στρώνουμε τα φύλλα κρούστας διπλωμένα ακατάστατα έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του σκεύους μας. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο. Στο μεταξύ αραιώνουμε το ζαχαρούχο με ίση ποσότητα νερού και περιχύνουμε το φύλλο κρούστας. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το γάλα. Περιμένουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα πριν σερβίρουμε.




4 σχόλια:

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Πολύ νόστιμο γλυκό!

Elpiniki είπε...

Τελεια φαινεται η μπουγατσα σου!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας.Ονομαζομε Αντρουλα, και είμαι από τη Κύπρο.Δεν ασχολούμαι με τη μαγειρική, γιατι, δε μπορω, να περπατισω μόνη μου.Μου αρέσει, να μαζεύω συνταγές, από τα περιοδικα.(Περισότερο, μου αρέσει ζαχαροπλαστικη).Θα ήθελα, να μαζευα συνταγές, και να έγραφα, το δικό μου βιβλίο.Αλλά πρώτα, να με βοηθά ο Θεός, και μετά βλέπουμε.Το τηλεφωνο μου, είναι:00357_99760422. Ευχαριστω.

johnsifas είπε...

καλη συνταγή