Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Μοσχαράκι Στρογγανώφ


Υλικά: (4 μερίδες)

1 κιλό μοσχάρι φιλέτο
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κλωνάρι σέλινο (προαιρετικό)
1ποτήρι λευκό κρασί
500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
1/2 κούπα μουστάρδα
200 γρ κρέμα γάλακτος (ή 100 γρ κρέμα & 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
κους κους και πληγούρι για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μοσχάρι κομμένο σε λεπτές μακριές λωρίδες και αφήνουμε να ροδίσει καλά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 3-4 ποτήρια ζεστό νερό (τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας), αλάτι, πιπέρι κι ένα κλωνάρι σέλινο και αφήνουμε να πάρει βράση. Όταν μαλακώσει λίγο το μοσχάρι, αφαιρούμε το σέλινο, προσθέτουμε τη μουστάρδα και τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες και συνεχίζουμε το βράσιμο. Μόλις πιει το νερό του, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με κους κους και πληγούρι, τα οποία έχουμε βράσει χωριστά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φανταστικό, τέλειο, καταπληκτικό!!!!! Σήμερα το έφτιαξα και ο άντρας μου ακόμα παραμιλάει!!!!!! Το κατατάσσει στις σπεσιαλιτέ μου και οπωσδήποτε πρέπει να το ξαναφτιάχνω πιο συχνά!!!!