Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Φωλίτσες κοκκινιστού


Υλικά:

1/2 κιλό περίπου μοσχάρι
10-12 φωλιές φιδέ
ντομάτες
1 κρεμμύδι
κίτρινο τυρί
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μαγειρεύουμε το μοσχάρι κοκκινιστό. Βάζουμε τις φωλιές του φιδέ σ' ένα καλά λαδωμένο ταψί και τις λαδώνουμε πολύ καλά κι από πάνω για να μην ξεραθούν. Τις ψήνουμε 5-10 λεπτά στο φούρνο. Γεμίζουμε τις φωλιές με μικρές μπουκιές κοκκινιστού και περιχύνουμε με τη σάλτσα του κοκκινιστού. Σκεπάζουμε τις φωλιές με φέτες από κάποιο μαλακό κίτρινο τυρί κι από πάνω με μια ροδέλα ντομάτας. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Μπορείτε να το συνοδέψετε με πουρέ μελιτζάνας. Η συνταγή είναι ιδανική, αν μας έχει περισσέψει κοκκινιστό.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι φωλιές τρώγονται, γιατί τις φαντάζομαι πολύ ξερές!

nosyparker είπε...

Οι φωλιές τρώγονται. Αρχικά ψήνονται για να διατηρήσουν το σχήμα τους και να μη διαλυθούν κι έπειτα περιχύνονται με αρκετή σάλτσα για να μαλακώσουν. Δεν είναι καθόλου ξερές, φτάνει να μην ξεπεράσουμε τα 10 λεπτά στο ψήσιμο.

cook είπε...

φανταζομαι οτι και με φυλλο κανταιφι θα γινεται?

nosyparker είπε...

Υποθέτω πως δεν υπάρχει καμία διαφορά.