Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Μανιτάρια κρασάτα


Υλικά:


½ κιλό μανιτάρια

2-3 ώριμες ντομάτες ή ½ κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι

2 ποτηράκια κόκκινο κρασί

ελαιόλαδο

1-2 φύλλα δάφνης

1 ξυλάκι κανέλλα (προαιρετικό)

αλατοπίπερο


Εκτέλεση:


Σωτάρουμε τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο όπως είναι ολόκληρα. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα. Δεν βάζουμε καθόλου νερό. Αν δεν έχουν σκεπαστεί τα μανιτάρια ρίχνουμε κι άλλη ντομάτα. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, την κανέλα και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.


* Αν η σάλτσα μας φανεί λίγο ξινή (αναλόγως το κρασί που χρησιμοποιήσαμε), προσθέτουμε 1-2 πρέζες ζάχαρη.

2 σχόλια:

Peter M είπε...

Nosy, agapao poli ta manitaria...love this idea of manitaria krassato!

Spryte είπε...

I can't actually read this... but those look GREAT!!!