Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2006

Στήθος κοτόπουλο γεμιστό

Υλικά:
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
2 πιπεριές Φλωρίνης
200 γρ. τυρί φέτα, γκούντα ή άλλο σκληρό τυρί
Για τη σάλτσα:
50 γρ. βούτυρο
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
λίγο άσπρο κρασί
1 κύβος ζωμός κρέατος


Εκτέλεση:
Σχίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης κατά μήκος στα 2 και βάζουμε μέσα στο κάθε φιλέτο από μισή πιπεριά και το τυρί της αρεσκείας μας ολόκληρο ή τριμμένο (κατά προτίμηση). Διπλώνουμε τα φιλέτα τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και τα ψήνουμε ελαφρά στο grill σε ταψάκι. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τον κύβο με το ζωμό κρέατος. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρά. Περιχύνουμε τα φιλέτα και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: